Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/98/166498/goodstore.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

200g-250g pepparkakor

300g jordnötter

100g osaltat jordnötssmör

3dl sojavisp

1dl strösocker

1dl ljus sirap

100g margarin

1 msk kakao

200g mörk 70% choklad

1. Smula ner pepparkakorna en springform (ca 25 cm diameter) så att det täcker hela botten.

2. Blanda jordnötterna tillsammans med jordnötssmöret i en skål och
fördela sedan blandningen jämt över pepparkaksbottnen.

3. Häll sojavisp, socker, sirap, margarin och kakao i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 40 minuter till en kolasmet. Häll smeten jämt över jordnötterna och låt sedan stelna i frys.

4. Smält chokladen i vattenbad och häll ett jämt lager över nötterna, låt stelna i kylskåp eller frys.

Färdig att avnjuta!
Servera gärna till julglöggen.