Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/98/166498/goodstore.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Ingredienser:
100g Mandel
100g Margarin
2 dl Sojamjölk
2 1/2 dl Socker
Ca 5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
0,5g Saffran
Så här gör du:
Hacka mandeln grovt. Smält margarinet och låt det svalna. Lägg saffran och lite socker i en mortel och stöt samman till ett fint pulver. Blanda sedan detta med det smälta margarinet.
Vispa ihop sockret med sojamjölken. Tillsätt saffransmargarinet, mandeln och mjölet där du i förväg rör ner bakpulvret. Arbeta ihop det hela till en deg som ska vara småkletig men gå att knåda ihop till en boll.
Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den ytterligare lite med händerna. Dela i fyra delar och rulla varje del till en rulle som är lika lång som plåtens korta sida. Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt och platta ut så att den blir så bred som du vill ha långa biscotti. Grädda i ugn på 200 grader i ca 20 minuter, låt svalna och skär i bitar. Torka sedan biscottin i ugnen på ca 100 grader i en timma eller tills de är riktigt hårda. Öppna gärna ugnen med jämna mellanrum och släpp ut ångan eller låt luckan stå lite på glänt.

KÄLLA: Receptet är hämtat från Vegankrubb