Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/98/166498/goodstore.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Året börjar närma sig sitt slut och som lite hjälp på traven med inspiration till nyårssuppén kommer här ett par receptförslag från oss. Ingredienserna hittar du som vanligt i våra butiker. Hoppas att det ska smaka!

Zucchinirullader med tofupesto (ca 6 rullader)
1 zucchini
200g naturell tofu
1/2 kruka färsk basilika
100g färsk bladspenat
1 vitlöksklyfta
salt och peppar efter smak

Gör så här:
Skiva zucchinin på längden i tunna skivor.
Stek på skivorna i stekpannan till de får färg och låt dem svalna.
Mixa tofun, basilikan, spenaten, vitlöken och tillsätt salt och peppar efter smak.
När zucchiniskivorna svalnat, bred på ett tjockt lager med tofupesto och rulla sedan ihop skivorna till rullader.
Klart att servera!

Svarta sesamkex med sötpotatiskräm (ca 7-8 kex)
1 paket svarta sesamkex
1-2 stora sötpotatisar
1 lime
1 msk majsmjöl
2 msk vegansk majonnäs
salt och peppar efter smak

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär sötpotatisen i klyftor och lägg i en ugnsform.
Ställ in potatisen ca 15 min eller till den blivit lite mjuk.
Ta ut potatisen och låt svalna. Mixa den därefter tillsammans med majonnäs, majsmjöl och pressad limejuice.
Spritsa därefter potatiskrämen på kexen och riv lite limeskal på toppen.
Klart att servera!

Filodegsknyten (6 st knyten)
1 paket filodeg (6 st fyrkantiga filodegsplattor)
2 stora tomater
200g naturell tofu eller Veganella (cashewnötsost)
Några blad hackad färsk basilika
Crema Balsamico (ekologisk krämig balsamvinäger)
1/2 burk soltorkade tomater

Gör så här:
Ta fram de frysta filodegsplattorna och låt dem tina.
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka så länge tomaterna och tärna tofun eller Veganellan.
Lägg filodegsplattorna i små pajformar eller på muffinsplåt.
Fyll knytena med färska tomater, den tärnade tofun och strimlade soltorkade tomatskivor. Toppa med hackad färsk basilika och häll 4-5 droppar Crema Balsamico på toppen.
Låt stå i ugnen ca 20 min eller till knyterna fått en gyllenbrun yta.
Klart att servera!

Råraka på sötpotatis (ca 3 små rårakor)
2 sötpotatisar
2 fasta potatisar
3 msk yofu (osötad sojayoghurt)
röd och svart tångkaviar att garnera med
1/2 rödlök
1/2 citron
1/2 tsk salt
3 kvistar dill
matolja att steka i

Gör så här:
Skala och riv potatisen grovt samt tillsätt salt.
Värm upp stekpannan, häll i rikligt med matolja och fördela den rivna potatisen i tre delar.
Stek till båda sidorna fått gyllenbrun färg.
Lägg en klick yofu på rårakan och garnera sedan med tångkaviar, lök, citron och dill.
Klart att servera!

Veganska scampispett (ca 5 spett)
1 paket veganska scampi
1/2 dl matolja
2 st vitlöksklyftor
1/2 dl riven ingefära
1 citron
Salt och peppar efter smak

Gör så här:
Tina vegoscampin och lägg dem (helst över natten) i marinaden.
Pressa ner vitlöken i matoljan, pressa ner citronen och häll i den rivna ingefäran. Salta och peppra marinaden efter smak.
Låt vegoscampin stå i marinaden, helst över natten – annars i ett par timmar.
Trä sedan på scampin på spett och stek på hög värme.
Passar utmärkt till nudelsallad. (På bilden ser du våra veganska svarta rårisnudlar och gojibär).


Rullader med potatiskaka (ca 10 rullader)
1 paket Vegustos alternativ till rostbiff
1/2 dl pinjenötter
1 dl riven Prosociano (vegansk parmesanost)
ugnsbakade grönsaker (paprika, aubergine, purjolök eller andra favoritgrönsaker)

Gör så här:
Stek på grönsakerna i stekpanna eller i ugn.
Lägg sedan grönsaksfyllningen på en skiva vegansk rostbiff och rulla den.
Riv över med vegansk parmesanost och rostade pinjenötter. Klart!

Rosépepparsås:
1 dl vegansk majonnäs
1 dl yofu (vegansk osötad yoghurt)
1 klyfta vitlök
rosépeppar och salt efter smak.
Mixa alla ingredienser – klart!

Potatiskaka:
5 potatisar
3 vitlöksklyftor
3 dl växtbaserad grädde
Salt efter smak.

Sätt på ugnen 225 grader.
Skala och skiva potatisen. Varva den med vitlök och salt. När ugnsformen är full till 3/4 delar, häll över potatisen med växtgrädde.
Låt stå i ugn till potatisen fått en gyllenbrun yta (ca 30-40 min).
Låt potatisen svalan något och forma sedan potatiskakor med ett dricksglas. Färdig att servera.

Hasselnötsmousse på chokladkaksbotten (ca 4 skålar)
1 paket choklad- och hasselnötsspread
1 paket vegansk cream cheese (t ex på cashewnötter eller soja)
1/2 tsk vaniljpulver
1 paket glutenfria, veganska chocolate chip cookies från Doves farm
1 paket vispbar växtgrädde (t ex kokos, ris eller soja)

Gör så här:
Grovhacka chokladkakorna.
Rör ihop hasselnötsspreaden tillsammans med vegansk cream cheese till en jämn och fin smet.
Vispa växtgrädden.
Lägg kaksmulorna i botten och spritsa över med ett lager hasselnötsmousse.
Lägg sedan ytterligare ett lager med kaksmulor och därefter ett lager med spritsad hasselnötsmousse.
Toppa med spritsad växtgrädde och gärna färska bär. Klart!