Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/98/166498/goodstore.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Veganska lussekatter är busenkelt att göra.
Receptet nedan ger ca 30 bullar.

  • 50 g jäst
  • 175 g margarin
  • 1g påsar saffran
  • 2 dl socker
  • 5 dl växtmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • ca 1 1/2 l vetemjöl eller glutenfritt mjöl
  • ca 60 st russin
  • vegetabilisk grädde

Gör så här:

  1. Värm växtmjölken till rumstemperatur och smula ner jästen. Smält margarinet. Stöt saffranet vid behov. Rör ner saffranet i det smälta margarinet, låt svalna till rumstemperatur. Tillsätt därefter jästblandningen. Blötlägg russinen.
  2. Blanda mjöl, socker och salt tillsätt spadet. Arbeta degen för hand eller i maskin och låt sedan jäsa under bakduk ca 40 min.
  3. Mjöla arbetsbänken och baka sedan ut lussekatter och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Pensla sedan lussekatterna med vegetabilisk grädde (t ex sojagrädde, havregrädde eller risgrädde) och stoppa i de blödlagda russinen.
  6. Grädda lussebullarna mitt i ugnen 8-10 minuter, låt svalna.