Årets absolut fattigaste månad är snart över. Efter att ha gått ”all in”för julbord är vi många som fått leva på storkok och skafferirester i ett par veckor. Soppor och grytor i all ära, det är bland den bästa comfort-food som finns i ett kyligt vintersverige, men ibland vill man unna sig någonting lite extra också.

Här är några av våra bästa tips för att fixa lyxkänslan i helgen om du vill få till en härlig middag utan att behöva stå en sekund för länge och slita i köket själv:

Vegansk bearnaisesås

Färdiglagade tillbehör att lyxa till helgmiddagarna med, till exempel färdig bearnaise, tapenade, baba ganoush eller skagenröra.
Charkbricka eller ostbricka med kex (Mina favoriter på ostbrickan är Vegusto pikant och cashewnötsmjukost från Soyatoo.)
– Duka upp en jättebuffé med allt chips och godis som du undvikit i januari och mys ordentligt i soffan. (Psst: Det finns ett limiterat antal veganska”ostbågar” från Eat Real på smygpremiär hos oss i helgen, men säg inget till någon!)
– Glöm inte efterrätten! Det flådigaste vi vet är Booja Booja-glass med frusna hallon och kolasås.

Cashewglass från Booja Booja

Vad kommer du att unna dig i helgen?

Susanne