Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/98/166498/goodstore.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Mjölk och äggfri jordgubbstårta
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl neutral olja
2 dl socker
2 dl sojamjölk
2 tsk äppelcidervinäger
1 dl kokosflingor
2 dl cashewnötter
1 dl vatten
2 msk kokosfett
2 msk agavesirap
1 påse gelekristaller med jordgubbssmak
5 dl vatten
1 liter jordgubbar

jordgubbstarta_250

Blanda sojamjölk och vinäger i en skål och låt stå ett par minuter. Under tiden blandas mjöl, bakpulver, kokosflingor och socker i en bunke. Häll i sojamjölken i mjölblandningen och rör tills smeten är slät. Tillsätt oljan.
Grädda i bröad form med avtagbar kant i ca 30 minuter på 200°. Låt svalna.
Skölj och dela jordgubbarna.
Koka upp 5 dl vatten och blanda med gelekristallerna.
Blanda i jordgubbarna och häll smeten direkt på tårtbottnen. Låt stå kallt i en timme eller två.

Mixa cashewnötter och vatten tillsammans med kokosfett och agavesirap. Om grädden inte blir tillräckligt fast kan du blanda den tillsammans med agar. Koka upp 1 tsk agar tillsammans med 2 tsk vatten och rör ned i cashewgrädden. Dekorera med jordgubbar och kokoschips.